понеделник, 11 март 2013 г.

Сьомга на тиган

Продукти:

500 гр. филе от сьомга
1 лимон
50 гр. масло
зехтин
черен пипер
червен пипер
копър
сол
картофи за гарнитура
сос по избор






Начин на приготвяне:



1. Изцедете сока на лимона, а кората му настържете на ситно ренде. Добавете 2-3 лъжици зехтин. Нарежете филето на порции и го посолете със солта, черния и червения пипер и копъра. Поставете филето в лимонената смес, за да се маринова за около час.





2. Разтопете маслото в тиган, добавете и малко зехтин. Запържете рибата съвсем леко от двете страни, за да се "запечата". Довавете към рибата маринатата и пържете за около половин час, като обръщате и от двете страни. Извадете и оставете да се отцеди върху кухненска хартия.







3. Пригответе гарнитура, която може да бъде задужени или пържени картофи с червен пипер.








4. Сервирайте към ястието сос - млечен, тартар или майонезен.



Няма коментари: