Продукти:
2 пакета бисквити Еверест
600 гр. заквасена сметана
3 пакетчета крема сирене
1 бурканче конфитюр от боровинки
200 гр. масло
2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Кейкът ще върви чудесно с коняк или друг ликьор.
1. Натрошете бисквитите на прах. Разтопете маслото на бавен огън и разбъркайте с бисквитите. Трябва да се получи смес, наподобяваща "мокри" бисквити. Разстелете сместта в кръгла форма (с махащи се страни) и натиснете хубаво за да се разпредели равномерно, докато улегне. Оставете в хладилника за час.
2. Разбийте сметаната и сиренето с помощта на миксер. Добавете и захарта. Разпределете сместа равномерно върху бисквитите и оставете за няколко часа в хладилника.
3. Намажете с боровинковия конфитюр. Оставете в хладилника за няколко часа. Колкото повече време престои, толкова по-хубав става кейка.
4. След няколко часа може да се консумира. Премахнете страничните прегради на формата.
2 коментара:
Приписвам си авторски права веднага! :)
Да, рецептата е на г-ца Станка Черкезова. Както и много други, които в бъдеще ще публикувам в блога ;)
Публикуване на коментар