сряда, 15 август 2012 г.

Боровинков чийзкейк



Продукти:
2 пакета бисквити Еверест
600 гр. заквасена сметана
3 пакетчета крема сирене
1 бурканче конфитюр от боровинки
200 гр. масло
2 с.л. захар










Начин на приготвяне:

Кейкът ще върви чудесно с коняк или друг ликьор.



1. Натрошете бисквитите на прах. Разтопете маслото на бавен огън и разбъркайте с бисквитите. Трябва да се получи смес, наподобяваща "мокри" бисквити. Разстелете сместта в кръгла форма (с махащи се страни) и натиснете хубаво за да се разпредели равномерно, докато улегне. Оставете в хладилника за час.


2. Разбийте сметаната и сиренето с помощта на миксер. Добавете и захарта. Разпределете сместа равномерно върху бисквитите и оставете за няколко часа в хладилника.




3. Намажете с боровинковия конфитюр. Оставете в хладилника за няколко часа. Колкото повече време престои, толкова по-хубав става кейка.





4. След няколко часа може да се консумира. Премахнете страничните прегради на формата.

2 коментара:

Stanka каза...

Приписвам си авторски права веднага! :)

Unknown каза...

Да, рецептата е на г-ца Станка Черкезова. Както и много други, които в бъдеще ще публикувам в блога ;)