сряда, 29 август 2012 г.

Филе от Пангасиус във фолио

Продукти:
(за 4 порции)
4 парчета филе от пангасиус (или друга бяла риба)
1 лимон
150 гр. сметана за готвене
100 гр. бяло вино
100 гр. масло
сол
черен пипер






Начин на приготвяне:




1. В дълбок съд смесете сметаната, виното, разтопеното масло и сок от половин лимон. Разбъркайте добре и добавете черен пипер и сол на вкус.





2. Всяко парче риба потопете хубаво в соса и поставете върху фолио. Сложете върху рибата няколко резанчета лимон.






3. Завийте филето във фолиото добре от всички страни. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около час и половина. Рибата може да се гарнира със зеленчуци на пара или задушени зеленчуци.







1 коментар:

Анонимен каза...

Рибата беше чудесна. Благодаря ти! Дани