Продукти:
(за 4 порции)
4 парчета филе от пангасиус (или друга бяла риба)
1 лимон
150 гр. сметана за готвене
100 гр. бяло вино
100 гр. масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В дълбок съд смесете сметаната, виното, разтопеното масло и сок от половин лимон. Разбъркайте добре и добавете черен пипер и сол на вкус.
2. Всяко парче риба потопете хубаво в соса и поставете върху фолио. Сложете върху рибата няколко резанчета лимон.
3. Завийте филето във фолиото добре от всички страни. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около час и половина. Рибата може да се гарнира със зеленчуци на пара или задушени зеленчуци.
1 коментар:
Рибата беше чудесна. Благодаря ти! Дани
Публикуване на коментар