Продукти:
5-6 средни картофа
бекон
кашкавал
чесън
шарена сол
сол
3-4 с.л. зехтин
копър
Начин на приготвяне:
1. Обелете и измийте картофите. Направете на всеки от тях напречни разрези, като внимавате да не отрежете до долу. Посолете картофите с шарена сол и с обикновена сол на вкус.
2. Обелете 3-4 чесънчета от скилидката и ги счукайте с малко копър, поставете и зехтина и разбъркайте. С тази смес намажете хубаво картофите. Поставете парченца бекон в разрезите.
3. Запечете картофите за около 45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Малко преди да са готови, поръсете с кашкавал и запечете до получаването на кафява коричка. При печенето може да се използва и алуминиево фолиево.
Няма коментари:
Публикуване на коментар