понеделник, 4 февруари 2013 г.

Сьомга с портокали

Продукти:
сьомга - филе или котлет
2-3 големи портокала
2-3 скилидки чесън
сол

(за гарнитурата)
2-3 големи моркова
1 авокадо
1 лимон
сол
зехтин





Начин на приготвяне:


1. Поставете рибата в плоска тавичка. Нарежете чесъна на малки парченца и го поставете върху рибата. Изстискайте сока на портикалите и залейте рибата. По желание рибата може да се посоли леко предварително.

2. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато рибата стане готова (приблизително 30 минути)

3. За гарнитурата настържете моркова, нарежете авокадото на малки парченца и разбъркайте всичко с малко зехтин и сол. Добавете сока на 1 лимон.

Няма коментари: